Leerkrachten

Pritt is een merk dat het onderwijs van kinderen enorm belangrijk vindt. Hun cognitieve en motorische vaardigheden moeten dan ook zo goed mogelijk worden ontwikkeld. De formule van Pritt is in de loop van de jaren geoptimaliseerd om in te spelen op de behoeften van kinderen. De lijm hecht goed en heeft een droogtijd die lang genoeg is zodat materialen nog kunnen worden verplaatst. Het belangrijkste is echter dat de lijm veilig is en voldoet aan de EN71-normen (Europese regelgeving voor speelgoedveiligheid) dankzij de 90% natuurlijke ingrediënten. Er wordt namelijk aardappelzetmeel en suiker gebruikt in plaats van grondstoffen op basis van olie die worden gebruikt in normale lijmsticks. De lijm van Pritt is zo natuurlijk dat je hem bijna zelf zou kunnen maken! Doe een klein experiment met je klas en leer de leerlingen hoe ze zelf plakkerige pasta kunnen maken om mee te knutselen!

Ontdek onze didactische eenheden

Laten we gaan experimenteren met lijm! Met behulp van deze didactische eenheden kun je je lessen plannen, nieuwe leerconcepten ontwikkelen en interactieve lessen voorbereiden met experimenten die te maken hebben met lijm. Los het mysterie over lijm op voor je leerlingen en geef uitleg over verschillende soorten, speciale lijm, toepassingsmethoden en andere interessante feiten. Ze zullen nog verbaasd zijn over wat ze tijdens de experimenten ontdekken... En met al die leuke elementen zullen ze er helemaal niet bij stilstaan dat ze ook nog aan het leren zijn!

Streven naar natuurlijke lijmkracht

Neem deel aan onze interactieve tocht naar natuurlijke lijmkracht met Mr. Pritt! De lijmstick van Pritt is gemaakt van 90% natuurlijke ingrediënten* zoals aardappelzetmeel en suiker, waardoor de lijm plakkerig en sterk genoeg is om de knutselwerkjes van de kinderen samengevoegd te houden. Leer de leerlingen hoe een aardappel kan worden gebruikt in een Pritt-lijmstick... Door de avonturen van Mr. Pritt met de aardappelplant te gebruiken! *Incl. water

Sociale initiatieven

Pritt werkt aan duurzaamheidsprojecten en projecten voor maatschappelijke verantwoordelijkheid die gericht zijn op het verbeteren van de harmonie tussen ecologische en maatschappelijke doelen die overal ter wereld worden gesteld. Continue ontwikkeling in deze gebieden maakt een belangrijk deel uit van onze gedragscode. Bescherming van het milieu, gezondheid en veiligheid en menselijke aspecten (waaronder productveiligheid en ecologische compatibiliteit) hebben de grootste prioriteit. Op basis van deze normen en waarden verbeteren we ook het onderwijs voor kinderen in derdewereldlanden: we renoveren bestaande scholen en bouwen nieuwe scholen en leuke faciliteiten voor ze.