Veelgestelde vragen

1) Wat kan ik doen als ik lijm op mijn kleren krijg?

Hoewel de meeste lijmsoorten van ons niet vloeibaar zijn, kan het alsnog zijn dat je soms lijm op je mouw krijgt. Laat de kleding ongeveer 10 minuten in koud water weken.

Volg de wasinstructies op het kledinglabel en laat de kleding niet stomen.

2) Hoe houd ik de lijm in goede staat?

Voor langdurig gebruik plaats je de dop altijd terug op de lijmstick wanneer je deze langer dan twee minuten niet meer nodig hebt. Op die manier voorkom je dat de stick uitdroogt.

Lijm wert het best op kamertemperatuur. Voorkom dus dat de lijm bevriest.

3) Waar moet ik op letten wanneer ik knutsel met kinderen?

Pritt Sticks zijn oplosmiddelenvrij en de Pritt Original Stick is zelfs PVP-vrij. Enkele van onze producten bestaan uit kleine onderdelen (zoals de vloeibare lijmsoorten) en zijn daarom niet geschikt voor kinderen jonger dan 3 jaar. Deze producten moeten onder begeleiding van ouders worden gebruikt.

4) Hoe kan ik de tapelussen in mijn Pritt Glue Roller vlak maken?

Als er een lus ontstaat in de tape van je Pritt Glue Roller, gebruik je de roller drie keer of vaker op een vel papier. Hierdoor verdwijnt de lus.

De nieuwste modellen Pritt Glue Rollers zijn voorzien van een knop om het vervlakken van lussen nog eenvoudiger te maken.

5) Waarom zijn er lijmrollers met verschillende kleuren?

We gebruiken kleuren om onderscheid te maken tussen permanente en niet-permanente lijmproducten.

Permanente lijmproducten zijn rood en niet-permanente producten hebben een heldergeel deel. Dit maakt het eenvoudig om er onderscheid tussen te maken op je bureau.

6) Wat is de beste methode om...

... foto's te plakken?

We raden je aan om de PowerPritt Stick, Refill Roller, Roller Compact of Mini Roller te gebruiken.

... creatief te zijn met papier?

We raden je aan om de PowerPritt Stick of de Pritt White Craft Glue te gebruiken.

... te knutselen met vilt, stoffen en kleding?

We raden je aan om de PowerPritt Stick en de Pritt Stick te gebruiken.

... grotere oppervlakken te corrigeren?

We raden je aan om de Micro Rolly te gebruiken.

... posters op de muur te hangen?

We raden je aan om het product Multi Tack te gebruiken.

7) Hoeveel moeite steekt Pritt in duurzaamheidskwesties?

Henkel erkent dat er nodig is om de economische, ecologische en maatschappelijke doelen te harmoniseren en aanvaardt daarom verantwoordelijkheid hiervoor voor zover Henkel invloed kan uitoefenen. Daarbij draagt het bedrijf bij aan de wereldwijde implementatie van duurzame oplossingen.

In 1991 is Henkel begonnen met het ontwikkelen van alternatieven voor vele grondstoffen. Voor de Pritt Stick heeft Henkel voor het eerst de minerale, op olie gebaseerde grondstoffen vervangen door geschikte, hernieuwbare grondstoffen.

Consumenten en klanten kunnen ervan op aan dat de producten en technologieën van Henkel grondig zijn getest om ervoor te zorgen dat, wanneer ze naar behoren worden gebruikt, ze niet schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu.

Onze volledige reeks lijmsticks is bijvoorbeeld oplosmiddelenvrij. Ongeveer 90% van de ingrediënten van de lijm van de Pritt Stick is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen, waaronder water.

De verpakking van de Pritt Stick is PVC-vrij en voldoet aan de strenge Europese wetgeving voor veiligheid voor kinderen. De Pritt Refill Correction Rollers zijn eenvoudig navulbaar, waardoor er geld wordt bespaard en er minder afval wordt geproduceerd.

8) Is het waar dat de Pritt Stick de eerste lijmstick ooit was?

Ja. In 1969 heeft de Henkel-technicus Dr. Wolfgang Dierichs de Pritt Stick uitgevonden. Hij kreeg het idee om een lijmstick te ontwikkelen toen hij een vrouw lippenstift zag aanbrengen. Dr. Dierichs kreeg het idee om een lippenstiftvormige lijmstick te maken waarmee je snel, netjes en nauwkeurig kon lijmen. En zo is de Pritt Stick geboren.

De lijmwereld was voor altijd veranderd! Consumenten konden eindelijk netjes en handig lijmen!

Vanaf het moment dat de eerste tubelijm meer 30 jaar geleden op de markt kwam, heeft Henkel al meer dan 1 miljard lijmsticks verkocht in 121 landen. Pritt is echt een wereldwijd bekend merk geworden.

9) Hoe voorkom ik dat de sticks uitdrogen?

De speciale luchtdichte dop en het buissysteem houden de lijm langer vers. Hierdoor blijft het product enkele jaren langer houdbaar, waardoor je minder geld kwijt bent en er minder afval wordt geproduceerd.

10) Wat is het meest geschikte product voor een collage?

We raden je aan om daarvoor Pritt Sticks te gebruiken, omdat de lijm hiervan netjes en eenvoudig aan te brengen is.

De White Craft Glue is ook ideaal om allerhande materialen te plakken, om bijvoorbeeld mooie collages, foto's en modellen te maken.

11) Ik zou graag meer weten over de geschiedenis van Pritt. Hoe is alles begonnen?

In 1967 kreeg Dr. Wolfgang Dierichs van Henkel het idee voor de Pritt Glue Stick. Het duurde slechts twee jaar om de eerste Pritt Stick te ontwikkelen. Deze leek op een lippenstift: klein en handig, nauwkeurig bij het aanbrengen en altijd klaar voor gebruik. In 1969 kwam hij op de markt.

Sindsdien heeft Pritt nog veel meer geïnnoveerd op het gebied van lijmen: van de Pritt Multi-Purpose Glue (1972) tot de innovatieve Pritt Glue Roller (1989), de Pritt Crafting Glue (2010) en de vernieuwde Pritt Stick (2011). Recent is er vooral veel vernieuwd in het decoratieportfolio, met de introductie van de eerste Glitter Glue Stick (2016).

In 1995 heeft Henkel het rollerbedrijf van het Duitse bedrijf Pelikan gekocht. Als toonaangevende lijmproducent breed Henkel de reeks rollers nog verder uit met nieuwe, compacte en ergonomische producten voor corrigeren en lijmen.

Gedurende de jaren zijn onze producten regelmatig met internationale prijzen bekroond dankzij de hoge kwaliteit.

Voor meer informatie over de geschiedenis van Pritt ga je naar het gedeelte Over Pritt.

12) Wie is het Pritt Personage?

Het Pritt Personage is de vriendelijke mascotte van het merk Pritt.

Het personage is in 1987 verzonnen door dhr. Arnold Sindle in Manchester (VK).
In 2007 was het Pritt Personage voor het eerst te zien op de Pritt Glue Sticks.

13) Ik heb een idee dat ik graag wil delen! Hoe kan ik jullie bereiken?

We zijn altijd op zoek naar nieuwe en interessante ideeën! Vul het contactformulier in: contact

14) Ik heb enkele opmerkingen over je product. Hoe kan ik contact opnemen met Pritt?

We vernemen graag je mening over onze producten. Als je opmerkingen of suggesties voor verbetering hebt, kun je altijd contact met ons opnemen: contact