De geschiedenis van Pritt  

De geschiedenis van Pritt  

In 1969 heeft Henkel de eerste lijmstick ter wereld ontwikkeld. De lijmwereld was voor altijd veranderd! Ontdek de meest gedenkwaardige feiten en gebeurtenissen uit de tijd nadat de stick op de markt is gebracht; zo is het ontwerp in de loop van de tijd veranderd én heeft er een technologische evolutie plaatsgevonden. Bekijk meer achtergrondinformatie over Pritt en bekijk hoe ons wereldwijde merk verder is ontwikkeld... En zelfs de ruimte in is gestuurd!

1969

In 1969 heeft Henkel de eerste lijmstick ter wereld ontwikkeld. Hiervoor is gekeken naar het gebruiksgemak van lippenstift. De lijmwereld was voor altijd veranderd! Consumenten konden eindelijk netjes en handig lijmen! Vanaf het moment dat de eerste tubelijm meer 50 jaar geleden op de markt kwam, heeft Henkel al meer dan 1 miljard lijmsticks verkocht in 121 landen. Pritt is echt een wereldwijd bekend merk geworden.

1971

De Pritt Stick wordt beschikbaar in 38 landen. Steeds meer mensen beginnen het merk en de kwaliteitsproducten te erkennen.

1988

De Design Stick wordt geïntroduceerd en de lijm is nu eenvoudiger te gebruiken.

1995

In 1995 koopt Henkel het rollerbedrijf van het Duitse bedrijf Pelikan. Als toonaangevende lijmproducent breidt Henkel de reeks rollers nog verder uit met nieuwe, compacte en ergonomische producten voor corrigeren en lijmen.

1999

In 1999 brengt Henkel ‘droge’ markeerproducten op de markt als nieuwste toevoeging aan de reeks rollers. Dit unieke markeerproduct is droog én uitwisbaar. Daarnaast betreedt Henkel de tapemarkt door de ontwikkeling van de taperoller voor één hand.

2000

Hoewel anderen het nieuwe millennium op een GROOTSE manier ingaan, begint Henkel het jaar 2000 door het introduceren van de smalste correctierollerpen voor het corrigeren van slechts één teken tegelijk. Je kunt nu zelfs de kleinste foutjes snel verbeteren met slechts één beweging!

2001

Pritt is niet alleen een wereldwijd merk: in maart 2001 wordt het letterlijk een ‘universeel’ merk! Op 17 maart 2001 om exact 9:23 uur is een Soyuz-raket vertrokken van het Baikonur Cosmodome in Kazachstan... Met aan boord een lading Pritt-producten voor het internationale ruimtestation (ISS). In de raket heeft de Russische kosmonaut Yuri Usachev, bevelhebber in het ISS, de Pritt-producten persoonlijk getest. Na grondig dagelijks gebruik in een ruimte zonder zwaartekracht en met andere extreme ruimtecondities heeft Pritt officieel de stempel ‘Ruimtebestendige kwaliteit’ gekregen.

2003

In 2003 introduceert Henkel enkele interessante nieuwe producten: PowerPritt heeft de kracht van alleslijm, maar heeft de handige vorm van een Glue Stick. No More Scissors is een doorzichtige tape met gekartelde randen zodat de tape eenvoudig kan worden gescheurd. KidsArt is onze uitgebreide knutselreeks. En tot slot zijn er de nieuwe Refill Rollers (voor lijmen en corrigeren): ze zijn kleiner, beter en bevatten 17% meer tape.

2005

Met de Correction Comfort Roller stelt Pritt consumenten in staat om zijwaarts te corrigeren. Het consistent ontwikkelen van nieuwe rollers loont zich: de Correction Comfort Roller volgt in de voetstappen van de Glue Compact Roller van Pritt, die de innovatiewedstrijd Product of the Year (FVKK) heeft gewonnen. Dankzij het uitmuntende ontwerp ontvangt de Pritt-correctieroller voor zijwaarts corrigeren de Red Dot Design Award van 2005.

2009

Pritt introduceert de reeks vloeibare lijm, beschikbaar in flesjes van 40 en 90 g. Dankzij de unieke vorm van de flesjes kunnen alle soorten knutselwerkjes eenvoudig en nauwkeurig worden gemaakt dor kinderen. Dankzij de ergonomische vorm en oplosmiddelenvrije formule is deze lijm ideaal voor kinderen. Voor de jongere kinderen heeft Pritt een speciale pony- en piratenreeks ontwikkeld.

2010

Dit jaar is memorabel dankzij de introductie van de ECOmfort Correction Roller, met een behuizing die voor 89% is gemaakt van hernieuwbare materialen. Het product heeft de derde prijs gewonnen bij de Hannover Fair 2010 als ‘Bio-based Material of the Year’.

In datzelfde jaar onthult Pritt de nieuwe Refill Roller-reeks, met correctierollers voor normale en zijwaartse correctie, gemaakt van ongeveer 50% gerecycled plastic.

2011

Pritt introduceert de nieuwe Best Pritt Stick Ever die, dankzij de nieuwe formule van 90% natuurlijke ingrediënten*, veiliger is voor kinderen en nóg beter functioneert.  De stick is ideaal voor knutselprojecten met papier en karton. (*incl. water)

2014

Dit jaar introduceert Pritt de gekleurde lijmsticks voor extra decoratie. De gekleurde Pritt Stick blijft gekleurd, en wel in het roze en groen! Kinderen kunnen hun knutselwerkjes decoreren door glitter of andere dingen toe te voegen. Zo wordt ook de Rainbow-kleurrenreeks geïntroduceerd: vier sticks in verschillende kleuren om nóg kleurrijker te decoreren. Het beste is nog wel dat alle producten beschikbaar zijn met de unieke formule van Pritt met 90% natuurlijke materialen (incl. water).

2015

De originele Pritt Stick wordt geleverd met een magische twist! Pritt introduceert de Magic stick opnieuw, met de unieke, gepatenteerde formule die voor 90% bestaat uit natuurlijke ingrediënten*. De Magic Blue Stick is blauw bij het aanbrengen, maar droogt transparant op, zodat kinderen tijdens het knutselen in de gaten kunnen houden waar ze al lijm hebben aangebracht (*incl. water)

2016

Pritt introduceert de nieuwe Glitter Glue Sticks in het rood en geel. Kinderen kunnen genieten van eindeloze creativiteit, gebruiksgemak, een uitstekende droogtijd én uitzonderlijke prestaties. Ouders hoeven zich geen zorgen te maken: het product is voor 90% gemaakt van natuurlijke ingrediënten*, de lijm is uitwasbaar bij een lage temperatuur, het product is goedkoop én maakt geen rommel! (*incl. water).

2017

Pritt introduceert nieuwe correctie- en lijmrollers. Je hoeft geen lastige capriolen meer uit te halen: dankzij de nieuwe flexibele kop kun je in alle richtingen corrigeren. Nieuwe lijmrollers met een nieuwe generatie lijmtape: scheuren en andere ongemakken zijn verleden tijd. Vloeiend en precies aanbrengen voor nauwkeurig corrigeren en lijmen.