Wat we nastreven

Wat we nastreven

De visie van Pritt bestaat voor een belangrijk deel uit het ondersteunen van de motorische en cognitieve ontwikkeling van kinderen door knutselen te stimuleren. We willen bijdragen door producten te leveren die uitstekend presteren en een duurzame voetafdruk hebben. Daarom streven we er continu naar om onze producten verder te verbeteren en nieuwe toepassingsmogelijkheden te verkennen. De compatibiliteit van onze producten en technologieën met gezondheid en het milieu wordt continu beoordeeld op onze werklocaties.

Milieukundige en maatschappelijke verantwoordelijkheid  

In zijn visie en waarden heeft Henkel aangegeven toegewijd te zijn aan duurzaamheid aan zakelijke maatschappelijke verantwoordelijkheid. Henkel erkent dat er nodig is om de economische, ecologische en maatschappelijke doelen te harmoniseren en aanvaardt daarom verantwoordelijkheid hiervoor voor zover Henkel invloed kan uitoefenen. Daarbij draagt het bedrijf bij aan de wereldwijde implementatie van duurzame oplossingen. Zo heeft Henkel in juli 2003 bijvoorbeeld aangegeven deel te nemen aan Global Compact van de Verenigde Naties. Pritt staat achter deze belofte omdat het belangrijkste product van het merk voor 97% is gemaakt van natuurlijke en hernieuwbare ingrediënten (waaronder water). Daarbij is het bedrijf ook actief betrokken bij het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs... niet alleen bij klanten, maar ook voor kinderen in andere delen van de wereld.

 Bescherming van het milieu en consumenten  

Bij Henkel hebben zaken als bescherming van het milieu, de gezondheid, de veiligheid en de kwaliteit al tientallen jaren de hoogste prioriteit. Continue verbetering op deze gebieden maakt een belangrijk deel uit van onze visie en waarden. Als we producten van uitstekende kwaliteit produceren, is dat handiger en leveren we betere prestaties. De producten zijn enorm veilig en ecologisch verantwoord. Consumenten en klanten kunnen ervan op aan dat de producten en technologieën van Henkel grondig zijn getest om ervoor te zorgen dat, wanneer ze naar behoren worden gebruikt, ze niet schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu. Pritt, als bekend merk voor kinderen, vindt deze overtuigingen en doelen enorm belangrijk. De originele lijmstick is voor 90% gemaakt van natuurlijke ingrediënten (incl. water) en is veilig voor gebruik door kinderen.

Pritt Stick: veilig voor gebruik door kinderen  

Pritt vindt vooral ecologische verantwoording en productveiligheid heel belangrijk, vooral omdat de producten vooral door kinderen worden gebruikt op school en thuis. Pritt Stick is voor 90% gemaakt van natuurlijke ingrediënten (incl. water), is oplosmiddelenvrij en PVC-vrij. Het product voldoet aan de strenge Europese wetgeving voor veiligheid voor kinderen (EN71-naleving).

Hernieuwbare bronnen

In 1991 is Henkel begonnen met het ontwikkelen van alternatieven voor vele grondstoffen. Voor de Pritt Stick heeft Henkel voor het eerst de minerale, op olie gebaseerde grondstoffen vervangen door geschikte, hernieuwbare grondstoffen. Het idee dat we een andere grondstof zouden vinden waarmee we minder afhankelijk werden van minerale, op olie gebaseerd PVP was economisch gezien ook interessant, omdat er slechts een paar leveranciers aan de grote vraag naar PVP kunnen voldoen.

Omdat we wel een stick van hoge kwaliteit wilden leveren, moest de stick met de alternatieve grondstof ten minste even goed werken als het bestaande product. Zetmeelether werd gevonden als potentiële alternatieve grondstof omdat zetmeel plakt wanneer het op de juiste manier chemisch wordt gemodificeerd. Na een ontwikkelings- en testperiode van twee jaar zijn de consumententests voltooid en is de eerste generatie Pritt Sticks op basis van zetmeel geproduceerd. Uiteindelijk is PVP in 2000 volledig vervangen. Sinds 2003 bestaat de formule voor meer dan 90% uit natuurlijke ingrediënten, waaronder aardappelzetmeel, suiker en water.

Kom meer te weten over onze unieke formule

Veilige producten en technologieën

De compatibiliteit van de Pritt producten en technologieën met gezondheid en het milieu wordt gedetailleerd beoordeeld. Dit omvat het beoordelen van de eigenschappen van afzonderlijke ingrediënten, de concentratie hiervan in het product en de omstandigheden waaronder het product zal worden gebruikt.

Als, ondanks onze geschikte verpakking en gedetailleerde instructies de producten onjuist worden gebruikt of er ongelukken plaatsvinden, kunnen klanten en consumenten van Henkel altijd contact opnemen met onze adviesdienst en onze speciale hotlines voor noodgevallen.

Duurzaamheid  

Henkel heeft al veel erkenning en prijzen ontvangen als wereldwijde leider op het gebied van duurzaamheid en zakelijke maatschappelijke verantwoordelijkheid (CSR). We hebben onze idealen tientallen jaren vastgelegd en werken aan oplossingen voor problemen uit deze tijd, zoals het steeds grotere risico op klimaatverandering. Met dit in ons achterhoofd werken we continu aan het optimaliseren van onze merken en technologieën, en wel in drie fasen van hun levenscyclus: onderzoek en ontwikkeling, productie en gebruik.

Wereldwijd is aangegeven dat de beperkte beschikbaarheid van water, energie en andere middelen een probleem wordt. We zijn met deze uitdaging aan de slag gegaan en hebben lokaal in meer dan 125 landen actie ondernomen. Het is ons doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de maatschappij. De basis hiervoor is onze visie om de levens van mensen eenvoudiger en beter te maken met onze merken en technologieën. We doen dit op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier, namelijk door uitmuntende prestaties te combineren met verantwoord gedrag tegenover mensen en het milieu.